Bildene er beskyttet av opphavsrett, og det er ikke tillatt å kopiere eller laste dem ned uten avtale.

Porsche 911 er regnet som en av de mest driftsikre og pålitelige bilene på markedet idag, og i følge Porsches nettsider er med mer enn 80% av alle produserte 911`r fremdeles på veiene. Denne bilen jeg har fått tak i er en 1992 modell Porsche 911 Carrera 4. Dette eksemplaret har levd sine tidligere dager i Sveits, og i den standen denne er så har den blitt kost mye med gjennom sine 22 år på veien. Fargen er sjelden og kalles Horizon Blue. Interiøret er selvfølgelig skinn, kledelig i mørk blå farge med flotte blå håndsydde sømmer. Styringen, motor og gearboksen er svært presist, skulle neste tro det var et instrument for å kjøre på svingete veier!

Jeg har lenge hatt lyst til å ta noen gode fotografier av bilen. For å få frem linjene på denne kreves det en stor lyskilde,- noe jeg ikke har. Jeg har derfor prøvd en alternativ metode, som i mine øyne har fungert bra. Med en softbox på stativ, radiotrigger til blits og kamera på stativ tok jeg 13 eksponeringer som deretter er satt sammen i Photoshop. Det første bildet er uten blits, dette bilde skal være bakgunnen og eksponeres deretter. Bildene er tatt rett før soloppgang og med havtåke denne morningen ble fargen på bakgrunnen akkurat slik jeg ville ha. For styring av blits bruker jeg Pocket Wizard TTL5-systemet. For hvert bilde flytter jeg softboxen slik at jeg får høylys der jeg ønsker. Det er viktig å unngå skjemmende reflekser fra lyskilden i lakk og spesielt vinduene. I Photoshop legges alle bildene som forskjellige lag, og for hvert lag kjører jeg en "Calculate" for å isolere høylysene som deretter blir hvert lags respektive maske.

Avslutningsvis justerer jeg fargetone i høy- og lavlys, kjører oppskarping i høylys og tilfører forsiktig litt støy i de mørke områdene. Sistnevne er en god teknikk for å fremheve detaljer.

Prosessen kan ved første øyekast virke kompleks, men tidsbruken fra bildene er importert fra minnekortet til det er ferdig, går på en liten time. Objektivet er en fast 50mm (f/1.4), lukketid 4 sekunder, ISO 100 og blender 2.8.