Bildene er beskyttet av opphavsrett, og det er ikke tillatt å kopiere eller laste dem ned uten avtale.

I forbindelse med en jobb i nærheten av Como-sjøen i nord-Italia fikk jeg anledning til å reise litt i  nærområdet med leiebil og båt. Med i reiseveska hadde jeg med min trofaste Nikon D700 og et par gode objektiver, 50mm f/1.4 og 14-24 f/2.8. Byen Como ligger innerst i innsjøen og er en gammel by er over 400 år gammel med flotte kirker og historiske monumenter. Langs hele innsjøen ligger det små tettsteder klort fast i den bratte fjellsiden. Området er er kjent for sine utsøkte villaer, spennende arkitektur, gode restauranter og et enormt frodig planteliv. 

Overnattingstedet mitt lå noen kilometer unna byen Como, i tettstedet Moltrasio. Byen henger bokstavlig talt nedover fjellsiden og utover innsjøen. Spredd rundt i byen finner man hundre år gamle villaer sammenkoblet av steinlagte veier som snor seg gjennom terrenget. Etter noen tusen trappetrinn kommer man helt til topps i byen og man belønnes med en fabelaktig utsikt. Maten på de lokale restaurantene er fortreffelig og det var enkelt å trives godt her! Forøvrig var det i samme by Sir Winston Churchill bestemte seg for å slappe av etter 2. verdenskrig. 

Untitled Panorama2

En av de mest kjente byene i området er Bellagio. Den er rangert som en av de vakreste byene i Europa, kjent for sine flotte restauranter, plettfrie hjem og overveldende villaer. Har er det bare å drive rundt på brosteinsbelagte trange gater, gjennomsyret av historie og spise på de fineste italienske kjøkken. For å komme til Bellagio tok jeg ferge. På veien dit passerte vi byen Brienno. Bare en times tid før fergen la til kai der hadde det gått syv store fjellras gjennom byen. Flere hus la velte ut i havet sammen med store deler av hovedveien som forbinder byene rundt innsjoen. Det så dramatisk ut, og hundrevis var evakurt fra byen. Heldigvis var ingen meldt skadde. Vi passerte også "Villa Oleandra", det idylliske sommerstedet til George Clooney. Det var tidligere lagt ut for salg for små 30 millioner euro...

Jeg hadde fått leid en Fiat Panda, forøvrig en bil jeg ikke engang vil anbefale til min verste fiende. Min variant hadde lekk radiator, noe som førte til stadige stopp i de bratte bakkene i området. Sveits ligger bare noen få kilometer unna så det ble flere kjørerturer i fjellsidene der. Veiene er i bra stand med de er svært svingete og veldig smale,- jeg skal tilbake hit med skikkelig kjøretøy ved en senere anledning!