Bildene er beskyttet av opphavsrett, og det er ikke tillatt å kopiere eller laste dem ned uten avtale.

Med vinter i anmasj her hjemme var det en god nok grunn for å ta en uke ferie for å besøke onkel og tante som er bosatt i Hong Kong. Som reisefølge ble moder`n og tidligere arbeidskollega, Rune, med på turen. Familien bor ute på Discovery Bay, en bukt på øya Lantau som ligger litt på utsiden av selve Hong Kong. Dette er et landlig område med fine turområder i fjell og skog. I Discovery Bay er det bilfritt og den eneste transporten å finne her er buss, ferge eller eletrisk golfbil. 

Selve Hong Kong er et travelt, moderne bysamfunn der man fortsatt kan finne gamle kulturelle røtter. Jeg bodde på et hotell i kjernen av Kowloon,- selve fastlandsdelen av Hong Kong. Rett på utsiden har man Temple Street, kjent for sitt yrende nattmarked med salgsboder og svært enkle, men veldig gode fortausrestauranter.

I selve Hong Kong finnes det aller meste, og det aller meste av det er til salgs. Alt fra spåmenn og massører til enorme supermoderne kjøpesentre ligger tett i tett. For å få oversikt over virvaret dro vi opp til The Peak og herfra får man det helt store utsynet med et fugleperspektiv som kan ta pusten fra deg. For å komme til toppen kan man ta buss eller taxi opp en bratt og kronglete vei, eller man kan ta den kjente taubanen "the Tram" opp de bratte fjellene. På toppen av Løvens paviljong ser man 270 grader av Hongkongs bygningskonturer, den travle Victoria-havnen, og Kowloon. Spesielt på natten var dette et flott syn!

På Tai O bodde Tanka-folket, ett folkeslag kjent for fiske og sine spesielle hus som står på påler ute i havet. Det sises at de fra gammelt av ikke trivdes på land. Stedet er i dag et kjent for sine mange fantastiske fotografiske motiv!

 

View the embedded image gallery online at:
https://tomeriksmedal.no/artikler/hong-kong#sigProId21ee63f6f5