Bildene er beskyttet av opphavsrett, og det er ikke tillatt å kopiere eller laste dem ned uten avtale.

Med noen få dager til rådighet fikk vi utforsket noe av området fra Keflavik og rundt Þingvellir nasjonalpark.

I tillegg ble det også tid til en tur på havet for å se etter hvaler og delfiner. Delfiner var det mye av, mens de store hvalene uteble. Keflavik ligger på halvøya Reykjanes, sørvest på Island og litt sørvest for hovedstaden Reykjavík. Landskapet bærer preg av fortsatt vulkansk aktivitet under overflaten med enorme lavafelt og mange varme kilder. Landskapet er ganske så utilgjengelig og vegetasjonen svært sparsom. Området er mest kjent for sine varme kilder og den Blå Lagune var ett av høydepunktene for turen. Her kan man kose seg i lyseblått mineralholdig vann.
Lenger inn i landet finner man Þingvellir nasjonalpark. Thingvellir er tingstedet vikingene grunnla omkring år 930. Årlig kom islendingene sammen, holdt ting og avsa dommer her frem til 1798. Mange av hendelsene som de islandske ættesagaene omhandler, fant sted her. Området er i dag nasjonalpark og inngår på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv.

Foruten at Thingvellir er et historisk dokument over fremveksten av folkestyret i Europa, er området også et viktig naturdokument. Thingvellir er en gigantisk sprekk mellom den europeiske og amerikanske kontinentalsokkelen. Island er geologisk meget aktivt, og platene driver fra hverandre med 2 cm i året. Dette fører til at deler av landskapet synker sammen og danner lange langsgående kløfter.

Neste gang skal vi bruke mye mer tid for her var det mye å oppleve!