De gode fotografiene gleder meg og jeg motiveres over å kjenne at jeg videreutvikler egen teknikk og evne til å ta bedre bilder. Jeg jobber kontinuerlig med forskjellige prosjekter og håper at de en gang kan være til glede eller nytte for andre også.

Introduksjonen:

Jeg vil si jeg er selvlært, drevet av en lidenskap for å formidle noe gjennom teknisk gode fotografier. Interessen for fotograferingen har ligget latent siden midten av 90-årene. Som nyutdannet ingeniør ble jeg den gangen dratt inn i et prosjekt der vi utviklet et design for etterkommeren av Hasselblad´s V-serie mellomformat kamera. Den gangen var det nok de elegante tekniske løsningene som fikk mest oppmerksomhet, så selv om jeg hadde et kamera med analog film så ble det aldri noe mer enn sporadisk hobby-fotografering den gangen. Det var først da jeg ble kjent med medlemmer i Arendal Fotoklubb at jeg fikk den nødvendige inspirasjonen til å ta hobbien noen steg videre.

Våren 2020 mottok jeg de nasjonale hederstegnene ANSFF og ENSFF fra Norsk Forbund for Fotografi.

Hva har jeg i foto-sekken?

Godt verktøy er halve jobben, sies det. Det er nok langt på vei riktig også innen fotografering, hvor jeg nå bruker Leica S og M systemet. Til tross for at dette på mange måter er gårsdagens teknologi, med få og enkle funksjoner, så innehar de også noen unike egenskaper jeg ikke vil være foruten. Både S og M-systemene leverer billedkvalitet av ypperste klasse, der resultatet bør betraktes på en stor utskrift for å forstå hvilke detaljrikdom som er i disse bildefilene. Det aller viktigste verktøyet er alikevel god fantasi og åpne øyne når en fotograferer. Uten lidenskap og tanker om hva en skal fotografere, hjelper det ikke med god teknologi eller kostbart utstyr. Et godt bilde må komme innenfra.

Programvare for etterbehandling:

Til bearbeiding av bildene min bruker jeg Capture One 12, som er et effektivt bildebehandlingsprogram beregnet på profesjonelle fotografer. Capture One har flere likhetstrekk med Lightroom i forhold til det å katalogisere bildene med karaktersetting, fargekoder og nøkkelord. Den store fordelen med Capture One er at RAW-konverteringen er bedre enn det Adobe så langt kan vise til, samt at verktøyet er mer effektivt og smidigere i bruk. Enkelte ganger benytter jeg også Adobe Photoshop dersom det er mer krevende manipuleringer som skal gjennomføres.

Hederstegn og utmerkelser:

De siste årene har jeg deltatt aktivt i Norgesmesterskap i foto, i regi av NSFF (Norsk Selskap For Fotografi) og andre internasjonale konkurranser med FIAP-status,- les mer om det her.

Gode resultater har bidratt til at følgende utmerkelser er tildelt:

2020 - ENSFF Hederstegn tildelt (Eksellense Norsk Selskap For Fotografi)
2020 - ANSFF Hederstegn tildelt (Artist Norsk Selskap For Fotografi)
2019 - Nasjonal sølvplakett fra NSFF
2019 - Internasjonal gullplakett fra NSFF
2019 - Internasjonal sølvplakett fra NSFF
2018 - Internasjonal bronseplakett fra NSFF
2018 - Nasjonal bronseplakett fra NSFF

Ønsker du å benytte bilder på hjemmesiden, kjøpe en utskrift eller har et spennende foto-oppdrag? Benytt skjema nedenfor så svarer jeg deg så raskt jeg kan.