Bildene er beskyttet av opphavsrett, og det er ikke tillatt å kopiere eller laste dem ned uten avtale.


Portfolio

Her finner du en lett blanding fotografier med variert tema, der du kan filtrere tema ved å trykke på knappene nedenfor. Enkelte av fotografiene fungerer godt på en vegg, gjerne i stort format, og er for salg gjennom Veggbilder AS. Ta gjerne kontakt med meg om du har spesielle ønsker.

Ballet

I denne lille fotoserien som jeg har kalt "Dynamisk harmoni", har jeg fått med meg den profesjonelle danseren Jeanett. Vi har spilt på de kompositoriske motsetningene dynamikk og harmoni. Les mer om bakgrunnen for dette bildet her.
Bildet ble belønnet med Sølvmedalje og en Hederlig Omtale i den 5. Vestkysten Fotokamp 2020.

At First Sight

Iselin er ei danser fra Arendal som også har vist seg å være en glitrende god fotomodell. Dette portrettet mottok Hederlig Omtale i den 3. Fjord-Bergen Exhibition of Photographic Art 2020

Wester Capercaille

Bestselger! Bestill bildet på veggbilder.no

Dette fotografiet ble valgt ut av Halvor Bakke som veggdekor i Eventyrlig oppussing episoden Tannsjøen på TV3 i 2020 (sesong 6, episode 2). På Tannsjøen var bildet trykket i 140x100cm på Alu-plate med skjult oppheng. Fotografiet er tidligere belønnet med Gullmedalje i Lanterna Magica i Danmark 2019 og Sølvmedalje i konkurransen den international FIAP-konkurransen Digital Vision arrangert i Finland 2019. I tillegg har det blitt premiert med Hederlig Omtale 2 ganger. En sorthvitt variant oppnådde Sølvmedalje i FIAP Appolon 2020.

Figments

Dette portrettet har fått et malerisk uttrykk. Fotografiet har fått flere internasjonale premieringer, deriblant Bronsemedalje i Nordisk Fotomesterskap 2020 og i Norgesmesterskapet i foto (regi NSFF) 2020.

A place among the elements

Bestill bildet på veggbilder.no

Spennende lys over Vingnes-brua denne morgenen, der en mann tar snarveien fra Vingnes over til Lillehammer. Fotografiet har blitt premiert i en rekke internasjonale FIAP konkurranser, deriblandt sølvmedalje i Nordic International Digital Circuit 2018, bronsemedalje i Spring Click Circuit, Montenegro 2019. I tillegg har det fått Hederlig Omtale i 5 forskjellige internasjonale FIAP-konkurranser og i Norgesmesterskapet (regi NSFF) 2019.

Water and rocks

Bestill bildet på veggbilder.no

Høsten har kommet. Det er regn i luften

Morgenfugl

Bestill bildet på veggbilder.no

Alt ser så mystisk og anderledes ut når morgentåken dekker til landskapet.

Rhythm

Bestill bildet på veggbilder.no

Dette fotografiet er et av 6 med i prosjektet "Menneske. Flate". Prosjektet finner du i sin helhet under menypunktet artikler. Fotografiet dro i land en gullmedalje i den nasjonale konkurransen Vestkysten Fotokamp 2019. I tillegg har det mottatt 3 Hederlige Omtaler i internasjonale FIAP-konkurranser.

Poem of the day

Vakre Fride stiller gjerne opp som modell. Bildet har blitt antatt i internasjonale FIAP-konkurranser

Cotton and Rocks

Bestill bildet på veggbilder.no

Med lang lukkertid oppnås nydelig fargespill i det sloa står opp. Som her på Hove tidlig en mars morgen.

Lonesome walking

Bestill bildet på veggbilder.no

Flott lys denne morgenen ved Lillehammer.

Svenner Fyr

Bestill bildet på veggbilder.no

Gylne, solvarme svaberg - fiskestang i handa, måkeskrik og en blå horisont midt imot. Slik oppleves ofte en vakker sommerdag på Svenner Fyr. Eller som denne kjølige morgenen i mai der himmelen møter havet i en dans av blåfarger.

Surreptitous

Dette fotografiet av vakre Kristina har ved flere anledninger fått premiering i fotokonkurranser. Det gikk helt til topps i den FIAP-konkurransen Vizuals Souls, India 2019 og mottok også en Hederlig Omtale i den 4th Nordic International Digital Circuit 2019.

Chantu

Dette portrettet av vakre Iselin er tatt i stående format med tanke på at det lange flotte håret skal dele bildeflaten i to, samtidig forsterke samspillet mellom ansikt og skulder. For å ytterligere forsterke denne effekten av det bølgede håret har jeg også valgt å kutte toppen av hodet. Portrettet er antatt i flere internasjonale og nasjonale fotokonkurranser.

Fabel

Portrettet har fått et malerisk utrykk gjennom en spesiell etterbehandling. Fotografiet har blitt antatt i flere internasjonale og nasjonale fotomesterskap.

Yndig og blå

Små og blå er de. Og et sikkert vårtegn!

Jeanette

Den profesjonelle danseren Jeanett gir mye av seg selv. Se hele bildeserien under menypunktet "Artikler". Portrettet fikk en Hederlig Omtale i den 4th International Digital Exhibition Vision 2020.

Back to Nature

På vei over Rondane kom jeg på denne ideen. Bildet er presentert i EYE-Magazine #8.

Movement

Danseren Iselin kan dette med å posere. Med sitt nydlige ansikt, langt hår og elegant kjole poserer hun harmonisk mot den lilla bakgrunnen.

Octopussy dance

Ballett handler om bevegelse og atletisk prestasjon. Her med utøverene Iselin og Jeanett. Fotografiet er antatt i både internasjonale og nasjonale fotokonkurranser med FIAP-status.

Båtslipp

Bestill bildet på veggbilder.no

Tidligere var det stor aktivitet på denne slippen. Nå er skinnene i ferd med å ruste vekk, mens verkstedlokalet i den andre enden av skinnene er lagt ned.

Silent killer

Bestill bildet på veggbilder.no

Ugler har en spesielt utformet vingfjær med en ujevn ytterkant og hårlignende mikrostruktur, som minsker susingen når luften passerer over vingen. Å oppleve en ugle fly forbi så nært som dette, mindre enn 3 meter er det nærmeste en kommer å oppleve et spøkelse. Bildet er blitt premiert i flere internasjonale konkurranser.

Artificial tears

Artificial Tears har ved flere anledninger blitt premiert i internasjonale og nasjonale konkurranser. Høna "Bella V" er med!

Tvedestandsfjorden

Ved hovedinnseilinga til Tvedestrand, langs Oksefjorden og med Tvedestrandsfjorden helt innerst, ser du både Dyngeholmen og Bukkholmen.

Illuminated

Møkkalasset

Ytre Møkkalasset fyr også kalt Tvedestrand fyr, er et fyr på et skjær mellom Kilsund og Kalvøysund. Fyret fungerte som innseilingsfyr og ble opprettet i 1888 etter ønske fra Tverdalsøens Sømandsforening. Dette var det første støpejernstårnet i Aust-Agder.

Beyond repair

Ved Mjåvatn utenfor Arendal ligger denne forfalne båten. Den vil aldri bli tatt i bruk igjen! Bildet har blitt belønnet med premier i en rekke nasjonale og internasjonale konkurranser. Det er verdt å nevne at dette bildet er tatt med et 11 år gammelt Nikon D700.

Kaya

Kaya er ei norsk artist og dette fotografiet ble tatt i forbindelse med en plateutgivelse. Portrettet fikk Hederlig Omtale i den internasjonale FIAP-konkurransen Two Country Circuit 2019, Serbia.

Amalie

Her er det brukt en litt mørk,tung, men utrykksfull portrettstil. Jeg liker å få mennesker til å stoppe opp med bildene mine, undre seg. Dette portrettet har blitt antatt i en rekke internasjonale konkurranser.

Traveling lite

Her har jeg tatt utgangspunkt i et portrett av Rebecca som går over jernbaneskinnene. Toget er satt inn i etterkant og behandlet kreativt i Photoshop. All etterbehandling av farger og utsnitt er gjort i Capture One 12.

Harmony

Dette fotografiet er det første jeg jobbet med i prosjektet "Menneske. Flate". Prosjektet finner du i sin helhet under menypunktet artikler. Arbeidet har blitt antatt en rekke ganger i både nasjonale og internasjonale konkurranser.

Vinterstemning

Bestill bildet på veggbilder.no

Vinter på Jotunheimen. Bildet er tatt i dagslys med en spesiell teknikk for å få noen spennende blåtoner i skyggepartiene.

Stille

Bestill bildet på veggbilder.no

Den myke belysningen denne overskyede morgenen lar noen av detaljene bli mindre fremtredende, fargene dempes og får en egen stemningsbærende verdi.

Frozen

"Frozen" er tatt i området rundt Fosstveit, Tvedestrand. Fotografiet ble valgt til å representere NSFF (Norsk Selskap for Fotografi og Film) sitt landslag i den 19. FIAP Nature biennial, Oman.

Høst

Dette fotografiet fra Gjerstadvatnet ble antatt i Norgesmesterkapet i Fotografi våren 2018, klasse "Natur".

Oops!

Dette bildet består av 4 separate fotografier, i tillegg til en 3D datamodell. Utgangspunktet for dette bildet var et selvportrett, der jeg holder en bolle med vann som helles ut. Portrettet er belyst med 2 blits. For å lage vannet kraftigere, som i en foss, så har jeg manipulert inn et bilde av en foss. Bakgrunnen er et bilde jeg tok i Danmark tidligere på året og landskapet som er tegnet inn i bollen er fra Tromøy. Selve båten er en 3D datamodell der kameravinkel er tilpasset vinkel og størrelse på selvportrettet. Alle bildene er så satt sammen i Photoshop, tilsammen er det ca 50 lag. Etterbehandling av farger og utsnitt er gjort i Capture One. Bildet fikk hederlig omtale i NM i foto vår 2018.

Storelva

Bestill bildet på veggbilder.no

Elvestrekket mellom vannene Ubergsvann og Songevann kalles Storelva. Songevann er første vann i vassdraget, regnet fra fjorden og oppover, og begynner bare et lite stykke opp fra fjorden. Fra Ubergsvann renner renner Storelva sørover ned til Nes Verk. Derfra renner den østerover til utløpet i Sandnesfjorden mellom Risør og Tvedestrand.

Einar

Einar Fadnes er en norsk låtskriver og musiker, også kjent fra bandet Jim Stark.

Blue

"Blue" har blitt antatt i flere fotokonkurranser.

Harmoni

Tidlig på våren kan det være et fantastisk lys over Jylland, nord i Danmark. Bildet er tatt på stranden utenfor Løkken. Med lang lukkertid forsterkes de duse pastellfargene slik at bildet nesten fremstår som et maleri. Bilde har blitt antatt i en rekke nasjonale og internasjonale konkurranser.

Stille lys

Stille etter stormen. Bildet er tatt ved Bjellandstrand på Tromøy.

Heat of Light

Etter et forrykende uvær var det godt å se sola skinne gjennom de tette skyene. I det fjerne ligger Danmark. Bildet ble antatt NM Høst 2017.